Lifestylist Vonny

Cacaoceremonie

Wat is een cacao ceremonie?


Dit is al een eeuwenoud ritueel en is afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika. Het wordt gezien als de ultieme hartopener. Denk nu niet hé ik ben dol op chocolade en bij een ceremonie worden er vast liters chocomelk geschonken. Helaas zo gaat het niet!

Hoe gaat het dan wel?

Chocolade is gemaakt van rauwe cacao wat komt van een cacao plant. En dit wordt gebruikt bij een ceremonie. De Maya cultuur maakte hier al gebruik van.

Deze cacao is rijk aan ijzer, magnesium en andere vitamines.

Het verhoogt de doorbloeding naar de hersenen en het heeft een geneeskrachtige werking op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel erg mooi. Echter is er ook een maar en dat is dat het erg bitter smaakt. Maar wil je het goed doen dan is het noodzakelijk dat het goed bitter smaakt.

Voor wie is het geschikt?

Degene die gelijkgestemden wilt ontmoeten
• Innerlijke rust wil bereiken
• Trauma’s uit het verleden wilt verwerken
• Creatiever wilt flowen
• Meer over cacao en haar genezende kracht wil leren

Dit wil ik 

prijzen en mogelijkheden

Ceremonie online

20€

 Duur 40 minuten
Samenzijn met gelijkgestemden 

Dit wil ik 

Groepsceremonie

37 €

Duur 1- 2 uur 
Minimaal 3 en maximaal 5 personen

Dit wil ik 

Individuele ceremonie

90 € 

Duur 1 uur
Antwoorden op jouw levensvragen

Dit wil ik 

Hoe gaat het in zijn werk?


We zitten met een kleine groep in de kring. Luisteren naar muziek en kletsen een beetje. Wanneer we allemaal op het gemak zijn mag ieder zijn intentie voor de ceremonie weg zetten.Dit mag je delen als je dit liever niet doet hou je het voor jezelf.Je krijgt je kopje cacao, hier zit 40 gram rauwe cacao in, een klein beetje water, dus de substantie is vrij dik, wat cayennepeper of chili en als tegenhanger honing of agavesiroop en daarnaast nog andere kruiden zoals kardemom, kaneel, gember.Met elkaar nuttigen we de drank. Vervolgens mag je lekker op je matje gaan liggen of als je liever blijft zitten is dit ook oké.We mediteren met elkaar en luisteren naar muziek. En we kijken wat er zich aandientNa 1,5 uur gaan we afronden. We sluiten gezamenlijk af en delen de ervaringen. Een cacaoceremonie duurt ongeveer 60 minuten.Wat zijn de voordelen?


Een cacaoceremonie is een helende en positieve ceremonie die je verbindt met intuïtie en je hart opent.
Het ritueel helpt je om in contact te brengen met je onderbewustzijn en je innerlijke kracht.
Het kalmeert je hoofd en laat de apen in je hoofd even stil zijn
De cacao stimuleert je creativiteit
Het is rijk aan mineralen; magnesium, ijzer, koper, zink en calcium.
Het is rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmend.


Meest gestelde vragen

  • Is cacao gevaarlijk?

De stof heeft een opwekkend effect maar het is zwakker dan het effect van koffie. Het verlaagt juist de bloeddruk door de theobromine die het hart stimuleert.

  • Moet je het altijd samen doen?

Nee hoor dit is helemaal niet noodzakelijk. Het samenzijn stimuleert vaak wel maar als je deze behoefte niet voelt kun je ook prima alleen thuis je eigen ritueel maken. Je kunt dit bijvoorbeeld s’ morgens doen om je dag bewust te beginnen en om creatiever aan het werk te gaan.

  • Kan elke cacaopoeder gebruikt worden voor een ceremonie?

De cacaopoeder uit de winkel komt niet in de buurt van de echte ceremoniële cacao. Deze laatste bevat belangrijke ingrediënten en eigenschappen die het tot een krachtig superfood maken.

  • Wanneer voel je effect?

Dit duurt ongeveer 30 minuten en kan ongeveer 2-4 aanhouden.

  • Kun je ook cacaoceremonie boeken op lokatie?

Jazeker kan dit. In de zomer organiseer ik dit vaak ook in de natuur. Houdt de agenda in de gaten of stuur een mail als je hierover ingelicht wilt worden?

 


Laden...

Laden...