Lifestylist Vonny

Holistische kennisban​​k

Wat is een holistische kennisbank.

Wat is Holistisch? En wat is holistische gezondheid? Ons lichaam is allesomvattend en bestaat uit verschillende onderdelen; 

Fysiek lichaam, je organen, je spieren, je skelet. Dit geeft je continue reacties hoe het met je gaat. 

Een energetisch lichaam, dit vertelt je wat over hoe je energie door je lichaam stroomt. Dit is vaak met het blote oog niet zichtbaar maar wel voelbaar. Hoe ga jij om met energieslurpers of energiegevers?  Je chakra's, je meridianen die vallen onder jouw energetisch lichaam.  

Een mentaal lichaam, je mind, je geest, je gedachten.  Het gaat hier om je ego. En het werkt vaak onbewust. Het omvat jouw persoonlijkheid en hoe jij omgaat met je gedachten.

 Een spiritueel lichaam; dit is vaak je hogere ik, iets wat je overstijgt. Het gaat hier over jouw verbondenheid,  je innerlijk weten. De stem van de liefde. Het zijn jouw kwaliteiten, je waarden en normen.

U kunt hier informatie vinden op verschillende vlakken. Hieronder ziet u de verdeling. Klik op het item waar u meer informatie over wilt. Wil je weten wat de spirituele betekenis is van uw ziekte, kijk dan hier.

Al deze items zullen bijdragen aan een gezonder en vitaler leven. Het zal je meer balans brengen in je leven, Door het luisteren naar een rustgevende podcast kun je ervoor zorgen dat je geest ontspannen wordt. Of door bijvoorbeeld een de dag te beginnen met een groene smoothie boordevol anti oxidanten zorgt je lever ervoor dat er afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. 

Of door s middags even de tijd nemen, al is het maar met een 10 minuten durende meditatie, zorg je ervoor dat je lijf weer voldoende op kan laden voor de rest van de dag.

Ons lichaam is  holistisch; alles  is met elkaar verbonden, net als wij in onze omgeving met alles en ieder verbonden zijn. Het is aan jou om deze balans  voor  jou te vinden. Onderstaande kennisbank kan ervoor zorgen dat jij je balans kunt gaan herpakken zodat jij weer  regisseur  wordt van jouw leven.