Lifestylist Vonny


      Microdoseren met Magic Truffels

               Microdosering

Microdosering is het innemen van hele kleine hoeveelheden van een bepaalde stof in psychedelische middelen zoals de truffel paddenstoel bevat.
Omdat men hier ooit mee is  gestart in Silicon Valley wordt het tegenwoordig hier in Nederland steeds meer toegepast.  Microdosering is een dosering die net niet merkbaar is. Echter wanneer je net wat minder neemt dan de grensdosering dan is het een microdosering; dus je kunt het vergelijken met een tiende van een normale dosering. Omdat de dosering zo laag is, ervaar je geen belemmering in je dagelijkse ritme hoewel je wel  verandering in je gemoedstoestand kunt  ervaren.

Reden om te starten met microdosering

 Je wilt meer in het nu zijn, in het huidige moment.
 Je wilt meer creativiteit.
Je wilt meer energie.
 Je wilt een betere concentratievermogen/ focus.
 Je wilt bewuster zijn van je jezelf en een betere connectie met de mensen om je heen.
Je wilt je probleemoplossend vermogen toe laten nemen.
 Je wilt een afname van bepaalde medische klachten.
 Je wilt je slaap verbeteren.
 Je wilt beter beslissingen kunnen nemen.
 Je wilt stoppen met roken of andere verslavingen.
 Je wilt minder last hebben van stemmingswisselingen.

Contact

Prijzen en Pakketten 

Zit hier niet het pakket bij wat je wilt, neem contact met mij op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Twaalf weken microdosering pakket

€ 397,00

3 truffelstrips
4 coachingssessie
Wekelijks q & A
Recepten 
Voedingsadviezen

Dit wil ik 

Mindfullness therapie in combinatie met Microdosering voor 12 weken

€ 447,00

12 weken mindfullness
3 truffelstrips
Besloten facebookgroep
Recepten
Voedingsadviezen

Dit wil ik​​ 

Microdosering in combinatie met de VonSter Methode 
12 weken

€ 497,00

Holistisch
Programma op maat
3 truffelstrips Meditaties, recepten, inzicht in je relaties, je mindset, je voeding


Dit wil ik 

Microdosering Truffel strip

€ 15,00

1 losse strip Microdosering met truffel van 6 x 1 gram

Dit wil ik 

Wat doet Microdosering met je hersenen?


Truffels bevatten psilocybine en psilocine. Psilocybine wordt in het lichaam omgezet in psilocine. Psilocine zorgt ervoor dat de hersenen anders gaan werken.Eigenlijk zorgen ze voor neuroplasticiteit waardoor er nieuwe wegen in de hersenen gecreëerd kunnen worden.  Bovendien  wordt de groei van de cognitieve functies van de hersenen gestimuleerd.

Ook blijkt dat er verschillende delen in het brein meer met elkaar gaan communiceren. Het zorgt er ook voor dat in de hersenen zintuigelijke waarnemingen anders worden doorgegeven. De hersengolven verschuiven meer in de alfa- golf wat vergelijkbaar is met de flow state of mind. Psilocybine bootst serotonine na en stimuleren de receptoren in het brein.
Je kunt je brein zien als allemaal weggetjes door elkaar. Een ingesleten gewoonte is een weg die telkens op dezelfde manier wordt afgelegd en een diep spoor achter laat. Daarom is het ook zo moeilijk om te stoppen met roken, te stoppen met een verslaving.

Je kunt je brein resetten met truffels omdat het de kracht heeft nieuwe verbindingen te maken. Dit is dus erg interessant voor mensen met een verslaving, een depressie maar ook kunstenaars die last hebben van een creativiteit-block.

 

Handleiding om te microdoseren met truffels

Begin altijd met een te lage dosering, je kunt altijd bepalen wanneer je meer wilt nemen. Begin bijvoorbeeld met een halve gram. Na je eerste dosering ga je bepalen of je meer wilt nemen de volgende keer, dit aan de hand van hoe je je voelt die dag.Het is belangrijk om je sweet spot te ontdekken om erachter te komen wat voor jou de juiste dosering is.
Tijdens je micordoseringsdag is het handig niet te veel bezig te zijn die dag. Zeker de eerste keer. Het is dan goed te ontdekken wat het doet met je.Hou een dagboek bij, hierin kun je zien op lange termijn wat de effecten voor jou zijn. Je kunt het verschil gaan zien van een gewone dag of een microdoseringsdag. Het kan gaan om kleine veranderingen, zoals een goed gesprek met iemand.Je kiest zelf het protocol uit wat bij jouw leefstijl past. Dit kun je in overleg doen met de coach.
Zelf werk ik met de Magic Truffel. Je kunt ze in vacuüm verpakt vers in de koelkast bewaren. Ze zijn verwerkt in een handige strip van 6x1 gram verpakt.Je kunt ze ook in een capsule verkrijgen, dan is de truffel gedroogd.
Gedroogd is de truffel sterker dan vers, omdat ze voor 70% uit water bestaan.

Wat kunnen nadelen zijn wanneer je aan microdosering doet?

Er kan (een periode) meer vermoeidheid optreden.
Sommige mensen ervaren een lichte misselijkheid.
Omgaan met veranderingen in je bewustzijn en je gevoeligheid kan uitdagend zijn.Microdosering is een tool, een hulpmiddel, maar zeker geen oplossing voor je problemen.Naast het microdoseren is het raadzaam om begeleiding te zoeken die je ondersteuning biedt in jouw juiste dosering en die even met je meeloopt in jouw proces en je hierin begeleiding biedt in datgene waar je tegenaan loopt.Heeft microdosering je interesse en zou je graag meer willen weten neem dan contact met mij op.

Veel gestelde vragen

 • Hoelang kun je microdoseren?

Het is verstandig dit voor minimaal zes weken te doen. Zo krijgt je brein de tijd om de nieuwe paden te ontwikkelen.

 • Is het legaal?

Truffels zijn absoluut legaal in Nederland.

 • Hoelang kun je de truffels bewaren?

Het beste is om ze in de koelkast te bewaren dan blijven ze vers. Wanneer je kiest voor de chocovariant dan bewaar je ze in de vriezer.

 • Kun je ook microdoseren met Chocoflow?

Jazeker dit is ook mogelijk. Ook hiermee werk je aan bewustzijnsontwikkeling. 

 • Kun je gewoon werken, autorijden of sporten als je microdoseert?

Jazeker kan dit allemaal en dit is niet verboden. Neem echter wel de verantwoordelijkheid en ga nooit autorijden als je voor het eerst microdoseert of het gevoel hebt dat je te veel genomen hebt.

Wanneer je de juiste dosis neemt zal dit juist je focus verbeteren. Maar onderzoek eerst voor jezelf wat jouw juiste dosering is.

 • Wanneer weet je wat je moet kiezen?

Het is een heel persoonlijke keuze, de plant roept je als het ware. De chocoflow heeft meer vrouwelijke energie dan de Magic Truffel. In welke energie begeef jij je momenteel? Waar gaat jouw aandacht naar uit?

 • Kunnen kinderen ook microdoseren?

Nee hierin is nog niet voldoende onderzoek gedaan en wordt dit niet gedaan.

 • Wat is het verschil tussen microdoseren met Chocoflow en truffels?

Het effect is voor ieder verschillend en wil je het verschil ondergaan zal je dit zelf moeten ervaren.

 • Waarom zit er zoveel prijsverschil in de truffel en de Chocoflow?

De truffel is verder niet bewerkt en de Chocoflow wel. Hier is een heel proces aan vooraf gegaan. Zie de eerder beschreven pagina over Chocoflow

 • Microdoseren onder begeleiding of zelf doen?

Wanneer je nog niet in aanraking bent geweest met het plantmedicijn lijkt het zinvol wanneer je dit onder begeleiding doet. Je wordt dan geholpen met het uitstippelen van je juiste dosering en het biedt ondersteuning tijdens je volgende stappen op het pad van bewustwording en persoonlijke groei.

In combinatie met het lifestyleprogramma of de mindfulnesstherapie heb je een schitterende combinatie in handen die bruikbaar voor het leven is.

 • Ik heb geen enkele ervaring met het plantmedicijn is dit erg?

Nee absoluut, 60% van de mensen die start met microdosering heeft totaal geen ervaring met het plantmedicijn. Je gebruikt het ook niet voor je genot maar voor spirituele groei. Op een subtiele zachte manier werk je aan bewustzijnsontwikkeling en je werkt samen met de natuur wat je dus natuurlijke inzichten verschaft.

 • Moet ik mij aan een dieet houden tijdens het microdoseren?

Nee je hoeft je niet aan een bepaald dieet te houden. Wel is het zo dat tijdens het microdoseren je andere behoeften hebt, zo kan de behoefte aan koffie minder zijn, behoefte aan zoetigheden. Dit komt omdat deze voedingsmiddelen een andere vibratie heeft en je zult zelf ervaren dat je lichaam hier geen behoefte meer aan heeft.

Het drinken van alcohol tijdens microdoseren wordt afgeraden omdat dit het maken van de nieuwe wegen in je brein in de weg staat.

 • Hoe lang werkt de microdosering?

De dag dat je microdosering neemt en de dag erna is het werkzaam en merkbaar in je focus, in je verbinding, in je innerlijke rust en in je productiviteit.

De tweede dag is het uit je systeem. Daarom geldt ook een dag of twee ertussen laten zodat je geen tolerantie opbouwt.

 

Voor de contra indicatie geldt hetzelfde als wat er beschreven staat bij de startpagina van plantmedicijnen.

.